EDB

Als het gaat om open source databasetechnologie, komen veel organisaties uit bij PostgreSQL. EDB helpt klanten om het meeste uit PostgreSQL te halen. Proxy is EDB partner en onderdeel van EDB’S GlobalConnect Partnership Program.

PostgreSQL – dé Open Source Database

Waar sla je de meest gecompliceerde data workloads veilig op en kun je ook nog schalen? In PostgreSQL. Dit is één van de vijf meest gebruikte krachtig Open Source Database systemen ter wereld. Het laat databases zoals MariaDB en MySQL (Open Source) en Microsoft SQL Server en Oracle (commercieel) achter zich.

Volgens Gartner is het zelfs dé leidende Open Source database. En dat heeft een reden. Afgelopen jaren heeft het een sterke reputatie opgebouwd. Dit vooral door de bewezen architectuur, betrouwbaarheid, data integriteit, robuuste feature set, uitbreidbaarheid en toewijding van de Open Source community achter de software. Het heeft een eenvoudige installatie, heeft geen licentiekosten en is veilig en snel.

Lees het whitepaper:
Oracle vervangen door Postgres: hoe migreer je je database succesvol?’

Veel bedrijven voelen zich gevangen door Oracle. Hoge kosten, in flexibele contracten en negatieve verkooptactieken zorgen ervoor dat klanten op zoek zijn naar alternatieve oplossingen. Postgres is zo’n oplossing. Maar hoe pak je een migratie dan succesvol aan? Je leest het in dit whitepaper.

Met onder andere:

  • Verschillende soorten database migraties
  • Migratie technieken en technologieën
  • De negen stappen van de migratie reis
  • Wat EDB hierin kan betekenen
Download whitepaper

De toegevoegde waarde van EDB Postgres Advanced Server

EDB voegt dus verbeteringen toe aan PostgreSQL. Denk hierbij aan verbeteringen in de performance, security en beheersbaarheid, allemaal om PostgreSQL een enterprise waardig product te maken, dit noemen ze EDB Postgres Advanced Server. Postgres Advanced Server biedt de meest populaire Enterprise gerelateerde functies in het toonaangevende particuliere productsegment, maar dan tegen een drastisch lagere “total cost of ownership”. De Advanced Server maakt het ook mogelijk een probleemloze migratie van Oracle te maken wat resulteert in een besparing tot wel 90% ten opzichte van de standaard migraties.

Veel bedrijven voelen zich gevangen door Oracle. Hoge kosten, in flexibele contracten en negatieve verkooptactieken zorgen ervoor dat klanten op zoek zijn naar alternatieve oplossingen.
In combinatie met de push om open source-strategieën toe te passen, is er nu meer druk dan ooit om weg te migreren van Oracle. De huidige economische omgeving is uitdagend, dus het beheersen van kosten en risico’s is een cruciaal aandachtspunt.

EDB-producten en Proxy maken het gemakkelijker om te migreren van Oracle-database naar een enterprise-grade DBMS gebouwd bovenop open source PostgreSQL.

De belangrijkste redenen waarom klanten hun uitgaven en gebruik willen verminderen van Oracle-database zijn:
Prijs: de prijs van Oracle blijft hoog en hun contracten zijn zeer beperkend en ingewikkeld.
Wendbaarheid: Oracle is niet gebouwd voor de flexibiliteit die nodig is voor de hedendaagse moderne applicaties die gebruikmaken van
open source, microservices, CI/CD, Agile ontwikkelingskaders, enz.
Implementatie-opties: Oracle biedt niet de flexibiliteit om de applicaties te verplaatsen naar elke Cloud / Cloud-native strategie.
Consolidatie: organisaties willen de IT-uitgaven verminderen. Maar het verminderen van het aantal platforms om verschillende soorten workloads te ondersteunen (JSON, Key/value, integratie, enz.) is moeilijker met Oracle.
Toekomstbestendig: het uitbreiden van bestaande mogelijkheden of het toevoegen van nieuwe is een langer proces met Oracle.

Waarom werken met EDB PostgreSQL?
Met meer dan 15 jaar ervaring heeft EDB de kennis en expertise om u te helpen kosten te verlagen en de risico’s van migratie te verkleinen.
IDC-onderzoek toont aan dat, EDB-klanten gemiddeld tot 42% kunnen besparen over drie jaar aan bedrijfskosten in vergelijking met andere
database-technologieën.

De kernwaarden van EDB voor Oracle-migraties zijn:
Diepe compatibiliteit met Oracle-database: EDB Postgres Advanced Server is compatibel met Oracle-database, dus weg migreren van Oracle betekent niet alles weggooien
Uitgebreide migratietools en -services: voor gemak met de uitdagingen van de overstap van Oracle naar Postgres, heeft EDB een uitgebreide set tools en services die het proces versnellen en risico’s benoemen én wegnemen.
• Met het gebruik van EDB migratie portal, EDB Migration Toolkit en EDB Advanced Server worden alle elementen van een migratie gedekt en biedt EDB een “one stop” migratie proces.
• U heeft 24×7 ondersteuning voor elke PostgreSQL-implementatie op elke schaal door ’s werelds toonaangevende PostgreSQL-bijdragers, zij zijn 24×7 beschikbaar om technische problemen in elke infrastructuur op te lossen.

Meer informatie of vragen?

Stéphan staat u graag te woord!

Stéphan de Roodt
Global Sales Manager

06 – 42 29 98 18
stephan.de.roodt@proxy.nl

Stéphan de Roodt - Proxy