Ansible Consultancy

Ansible is een zeer populaire IT-automation tool waarbij het aantal gebruikers explosief groeit met de dag. Veel IT’ers gaan direct enthousiast aan de slag met deze tool, zonder een gedegen lange termijn plan. Dit zorgt voor tijdrovende fouten of een inrichting die niet bestendig is voor de toekomst.

Practice what you preach

Proxy maakt zelf ook gebruik van Ansible. Het is dan ook niet zo vreemd dat we deze manier van automatiseren aanprijzen. Practice what you preach. Wij bieden 24/7 Managed Services aan. Dat doen we voor zo’n 40 grote klanten. Dan wil het nog wel eens voorkomen dat we bepaalde taken herhaaldelijk moet uitvoeren. Deze hebben we simpel met Ansible geautomatiseerd. Denk aan het updaten en configureren van Windows- en Linux-systemen en Linux-patches. Dit bespaart ons veel tijd waardoor we meer tijd overhouden voor andere beheertaken.

We laten onze klanten graag met Ansible kennismaken. Zo hebben we hen onder andere geadviseerd het volgende te automatiseren:

• Provisioning van virtuele en fysieke servers
• Configuratiemanagement
• Uitvoeren van updates

We begeleiden u graag met de eerste stappen binnen Ansible en kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opstellen van uw eerste Playbook. Maar het is voor ons ook mogelijk om de volledige Ansible omgeving voor u te beheren. Wij ondersteunen vele bedrijven met consultancy op het gebied van Ansible. Meer weten? We vertellen u er graag over.

Waarom Proxy?

Wij zijn bijna 25 jaar actief in IT en al jaren trotse premier business partner van Red Hat op het gebied van Datacenter en Cloud Infrastructure. Wij hebben dus expertise van het Red Hat Datacenter en Cloud portfolio. Onze kracht? Adviseren, beheren en implementeren van hoogwaardig technische oplossingen en het inrichten van technische processen binnen uw organisatie. Wij helpen u graag met een succesvolle start met Ansible.

Onze aanpak
Onze aanpak is gebaseerd op de bijna 25 jaar ervaring die we hebben opgedaan met IT infrastructuur gerelateerde vraagstukken. Wilt u weten hoe onze klanten over deze aanpak denken? Lees dan onze customer cases.

Kosten
We spreken heldere tarieven met elkaar af; dit kan een vaste uurprijs zijn of een totaalprijs voor een project (maatwerk).

Red Hat Premier Business Partner Container Platform Specialist

Uitgelicht

Blog: 6 voordelen van Ansible op een rij

Binnen bedrijven ligt er veel druk op IT. Dat is ook niet zo vreemd. Er is eigenlijk altijd een tekort aan mensen. Daarom is het noodzakelijk om resources vrij te maken, waar ‘tijd’ prioriteit nummer 1 heeft. Hoe kan je meer doen met minder? Dat is de heilige graal in IT. Ansible kan je hier bij helpen. Lees alle voordelen van Ansible in dit blog.

Blog: Ansible ervaringen en tips uit de praktijk

Op onze IT afdeling maken we al geruime tijd gebruik van Ansible om onze repeterende IT taken te automatiseren. Ben Wismans, system manager bij Proxy, is een van de enthousiaste gebruikers die hier dagelijks intern mee werkt en ook onze klanten ondersteunt met het inrichten van Ansible in hun werkomgeving. In dit blog deelt hij zijn ervaringen met Ansible, hoe wij hier intern mee zijn begonnen en deelt hij een paar waardevolle tips.

Blog: 5 tips om succesvol te starten met Ansible

Ansible is een zeer populaire IT-automation tool waarbij het aantal gebruikers explosief groeit met de dag. Veel IT’ers gaan direct enthousiast aan de slag met deze tool, zonder een gedegen lange termijn plan. Dit zorgt voor tijdrovende fouten of een inrichting die niet bestendig is voor de toekomst. In dit blog geven we 5 waardevolle tips & tricks voor een effectieve start met Ansible.

Meer informatie of vragen?

Don helpt u graag verder!

Don Kemps
Account Manager

06 31 76 54 11
don.kemps@proxy.nl

don-kemps-proxy