Onze Geschiedenis

Meer dan 25 jaar Professioneel IT beheer

Proxy is een Unix & Linux specialist voor het MKB en MKB+. We hebben ruim 25 jaar ervaring met IT-infrastructuren. Wij leveren 24/7 support en verzorgen IT-projecten.

geschiedenis
1997

1997

Proxy wordt opgericht

 

Op de zolderkamer wordt de eerste server ingericht en dat luidt de oprichting van het bedrijf Proxy Services B.V. in. De oprichters in 1997, Erik de Rijk, Irmgard Helsdingen en Marco van der Kolk zijn tot de dag van vandaag nog werkzaam bij het bedrijf.

Niet meer dan een jaar later is de eerste medewerker van Proxy in dienst getreden.

2003

2003

Van Unix naar Linux

 

Na twaalf jaar sinds de introductie van de Linux Kernel, heeft Proxy besloten de focus te verleggen van Unix naar Linux, erkennend dat Linux met zijn open-source aanpak, flexibiliteit en robuustheid de toekomst van besturingssystemen vertegenwoordigt. Deze stap onderstreept de groeiende erkenning van Linux als een betrouwbaar alternatief voor Unix-systemen en belicht zijn rol als leidend platform in verschillende domeinen van de technologie.

2009

2009

Opening nieuwe locatie Rotterdam

 

In 2009 opende Proxy haar nieuwe pand aan de Delftweg 128 in Rotterdam, een mijlpaal die niet alleen de groei van het bedrijf symboliseerde, maar ook dient als een vruchtbare bodem voor ontwikkeling en innovatie. Deze strategische zet versterkte de positie van Proxy als een toonaangevend IT-bedrijf en legde het fundament voor een veelbelovende toekomst vol mogelijkheden en vooruitgang.

2012

2012

Volgende stap in IT Beheer

 

Proxy introduceert MST (Managed Services) als haar nieuwste tak voor IT-projecten en Service License-werkzaamheden. Met MST versterkt Proxy haar capaciteit om uitgebreide, op maat gemaakte IT-diensten te leveren, waarbij de focus ligt op het beheer en de optimalisatie van systemen en processen. Deze uitbreiding onderstreept Proxy's toewijding aan het leveren van hoogwaardige IT-oplossingen en versterkt haar positie als een betrouwbare partner voor bedrijven die streven naar digitale transformatie.

Meer informatie

2016

2016

Bewust en maatschappelijk ondernemen

 

Proxy heeft zich gecommitteerd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen door voortdurende procesverbeteringen na te streven en te voldoen aan de strengste normen voor kwaliteitsmanagement (ISO 9001), informatiebeveiliging (ISO 27001), en de NEN 7510 norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector. Deze inzet weerspiegelt Proxy's streven naar operationele excellentie en het leveren van hoogwaardige diensten met een focus op integriteit en veiligheid.

2019

2019

Overname van IT bedrijf Rhodix

 

Proxy verwierf het gerenommeerde IT-bedrijf Rhodix, gevestigd in het zuiden van Nederland. Deze strategische zet versterkte Proxy's positie in de markt en bood nieuwe mogelijkheden om haar dienstenaanbod uit te breiden en klanten nog beter van dienst te zijn. Met deze overname toonde Proxy haar toewijding aan groei en innovatie in de IT-sector.

2020

2020

Groei voor de toekomst

 

Proxy opende een nieuwe locatie in Son en Breugel, vergezeld door de oprichting van een Ondernemingsraad (OR) en de invoering van Agile MST-methodieken. De OR werd geïntroduceerd om de belangen van medewerkers te behartigen, terwijl Agile MST-methodieken zorgden voor een flexibele en efficiënte werkwijze binnen Proxy. Deze ontwikkelingen versterkten de interne samenwerking en verbeterden de operationele efficiëntie.

2022

2022

Proxy's Zilveren Jubileum: 25 Jaar innovatie in IT

 

Proxy bestaat 25 jaar, een mijlpaal die de aandacht vestigt op de toekomst van IT en innovatie binnen het bedrijf. Met een kwart eeuw aan ervaring en vooruitgang blijft Proxy gedreven door vernieuwing en blijft het zich inzetten voor het vormgeven van de toekomst van informatietechnologie.

Vandaag

Open Source,
Cloud Technologie &
Enterprise IT

 

Innovatie op het gebied van Open Source Technologie voor bedrijven die zich willen focussen op hun core business, waarbij veiligheid, schaalbaarheid en betrouwbaarheid belangrijke speerpunten zijn.

 

Onze Missie